Hospital Queen Elizabeth II | A+ A A- | Biru Ungu Hijau Oren Merah
Pilihan Bahasa : English Bahasa Melayu
Facebook Feed
Pekeliling JPA

JPA PPSPP

Pekeliling Kemajuan Pentadbiran Awam

Pekeliling Kemajuan Pentadbiran Awam

Warga HQE II
Warganegara
Warga Asing
Bancian
Apakah nama yang sesuai untuk menggantikan nama Hospital Queen Elizabeth II?
Hospital Bandaraya Kota Kinabalu (HBKK) 56% (745)
Hospital Damai Kota Kinabalu (HDKK) 33% (442)
Hospital Damai Luyang (HDL) 9% (124)
Jumlah Undian: 1311
Bancian ini akan ditutup pada 2017/9/20 3:05
Komen?

PENGENALAN

Hospital Queen Elizabeth II

  


Pengangkutan menggunakan kenderaan adalah satu factor yang sangat penting untuk setiap organisasi baik disektor swasta maupun disektor awam. Unit Pengangkutan dan Ambulance yang berfungsi di Hospital Queen Elizabeth II adalah salah satu rangkaian talian dalam pengerusan kesihatan dan perubatan pesakit yang telah berfungsi sejak tahun 2009.

Ianya bermula pada tahun 2009 dalam bulan March di dalam bangunan Sabah Medical Centre ( SMC ) sebuah Hospital swasta pada ketika itu. Pada masa itu adalah permulahan peralihan atau pemindahan Hospital Queen Elizabeth ke lokasi baru yang sekarang dinamakan Hospital Queen Elizebeth II. Permindahan itu disebabkan menara bangunan HQE telah diistiarkan tidak selamat diguanakan pada tahun 2009.

Lokasi UPA pada tahun tersebut (2009) berada di Basement bangunan SMC sebelum ia dinamakan Hospital Queen Elizabeth II ( HQEII) oleh Pengarah Jabatan Kesihatan Negeri Sabah. Selepas renovasi HQE II siap pada penghujung tahun 2011, Unit Pengangkutan dan Ambulan telah berpindah ke loksi khas yang dibena khas untuk UPA berdekatan dengan parking kenderaan ambulan dibawa komplex parkir terbuka pada Januari 2012. Pada tahun 2013 di pertengahan tahun, lokasi Unit Pengangkutan dan Ambulan diambil alih untuk memberi ruang membuat Kantin atau kedai yang pada masa ini dijadikan Stor Farmasi.

Pada masa ini lokasi ofis UPA berada didepan lobi utama HQE II dan lokasi kenderaan ambulance berada di bawa bangunan parking kenderaan bertingkat. Dalam perkhidmatan UPA, komunikasi adalah nadi perkhidmatan. Pada masa ini tahun 2018 ia dilengkapi dengan system multimedia atau internate yang dibantu oleh Sksyen Teknologi Maklumat & komunikasi (ICT) HQE II. Dengan bantuan ICT, perkhidmatan UPA HQEII boleh berkemunikasi melalui website rasmi HQE II untuk pemantauan pergerakan penghantaran pesakit menggunakan ambulan ke seluruh Sabah termasuk Wilayah Persekutan Labuan dan Hospital Lawas, Sarawak.

 

Carian
Intranet

Sistem Intranet

Garis Panduan EKSA

Garis Panduan EKSA height=

ICT Tips & Tricks

ICT TIPS & TRICKS height=

1GovUC Outlook Web App

1GovUC OWA

Kalendar Aktiviti
Mei 2018
Ah Is Se Ra Kh Ju Sa
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Tahukah Anda ?
Kajian Framingham (US) mendapati menghisap rokok akan meningkatkan risiko diserang strok sebanyak 2 kali ganda!
Kod QR HQE2

QEH2 QR Code

Imbas menggunakan

telefon bimbit

atau

PDA (Smartphone)


Hak Cipta Terpelihara Hospital Queen Elizabeth II 2018 Dasar Privasi | Dasar Keselamatan

PENAFIAN
Hospital Queen Elizabeth II tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang kehilangan atau kerosakan yang diakibatkan oleh penggunaan maklumat yang dicapai daripada portal ini.