Hospital Queen Elizabeth II | A+ A A- | Biru Ungu Hijau Oren Merah
Pilihan Bahasa : English Bahasa Melayu
Facebook Feed
Pekeliling Kemajuan Pentadbiran Awam

Pekeliling Kemajuan Pentadbiran Awam

Pekeliling JPA

JPA PPSPP

Warga HQE II
Warganegara
Warga Asing
Tahukah Anda ?
Lelaki yang mengidap penyakit darah tinggi dan penyakit jantung akan menurun kehendak dan prestasi seksualnya sebanyak 80%…

PENGENALAN

Hospital Queen Elizabeth II

  Perkhidmatan Penjagaan Kritikal merupakan satu perkhidmatan yang memberikan penjagaan rapi kepada pesakit. Perkhidmatan dan penjagaan rapi ini diberikan mengikut standard dan protokol, kakitangan yang terlatih dan kemudahan yang lengkap serta dalam keadaan yang selamat.

Unit Rawatan Rapi, Hospital Queen Elizabeth II telah mula beroperasi pada tahun 2008. Terletak di aras 2, bersebelahan dengan unit Haemodialisis, Medical High Dependency Unit dan Neuro High dependency Unit. Unit ini di bawah jagaan Jabatan Anestesiologi dan Rawatan Rapi.

Beroperasi pada mulanya dengan tujuh buah katil dan merupakan perkhidmatan sokongan kepada kes-kes pre dan pos pembedahan, perkhidmatan telah diperluaskan lagi dengan penambahan tiga buah katil menjadikannya beroperasi dengan 10 buah katil rasmi. Pada tahun 2013 bilangan katil rasmi telah ditambah kepada 14 buah katil. Ini disebabkan keperluan untuk perkhidmatan rawatan rapi semakin bertambah di mana ia juga telah menambahkan lagi skop perkhidmatan kepada disiplin lain seperti medikal.

Pada tahun 2014 jumlah katil rasmi telah diturunkan kepada 12 kerana 2 buah katil telah diberikan kepada Paediatric Intensive Care Unit.

  Print article

Carian
Intranet

Sistem Intranet

Garis Panduan EKSA

Garis Panduan EKSA height=

ICT Tips & Tricks

ICT TIPS & TRICKS height=

1GovUC Outlook Web App

1GovUC OWA

Kalendar Aktiviti
November 2019
Ah Is Se Ra Kh Ju Sa
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Kod QR HQE2

QEH2 QR Code

Imbas menggunakan

telefon bimbit

atau

PDA (Smartphone)


Hak Cipta Terpelihara Hospital Queen Elizabeth II 2019 Dasar Privasi | Dasar Keselamatan

PENAFIAN
Hospital Queen Elizabeth II tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang kehilangan atau kerosakan yang diakibatkan oleh penggunaan maklumat yang dicapai daripada portal ini.